Vegan slofjes bij BabySteps

vegan babyslofjes
De wereld veranderd al een tijdje merkbaar en vraagt om nieuwe materialen. Je ziet het overal, mileu, klimaat en wordt er nog eens stilgestaan waar we dieren voor gebruiken. Deze laatste daar kunnen we zeker iets mee, sindskort hebben we een ruim vegan assortiment ruim 16 leuke paren in effen kleur of met een super leuke print. Het assortiment bestaat uit 2 soorten materialen namelijk kunstleer en lycra/stof. De slofjes zijn te herkennen door het groene "vegan" label rechtsboven bij de foto. Beide materialen zijn diervriendelijk en komen qua gebruikseigenschappen zeker in de buurt dan het traditionele leer. Uiteraard zijn er veel verschillen onderling die we hieronder uitleggen. 

Vegan Kunstleer:

Kunstleer ook wel skai leder genoemd, wordt gemaakt van een soort kunststof laag over textiel, deze polyurethaan met een microstructuur is de afgelopen jaren sterk verbeterd als het gaat om de ademende werking. Deze materialen worden ook al veelvuldig toegepast in de auto industrie denk aan bekleding voor autostoelen en krijgen dan ook het vegan label mee. De nieuwe Seat enyaq bijvoorbeeld, je kan het herkennen aan het label aan de buitenkant/zijkant van de stoel. De slofjes die we met deze materialen hebben laten produceren hebben ook geen suede zolen, daar is op dit moment (wat dicht bij leer komt) geen alternatief voor, wel is het materiaal wat stroef en geeft het zeker wel grip op gladde vloeren. Ten opzichte van suede zal dit 75% zijn. 

Vegan Lycra/stof:

Lycra is een stof die veel toegepast wordt in zwemkleding, het ademt enorm goed, is soepel ook en ideaal voor slofjes. Deze geweven stoffen hebben iets van een rek voor een beter draagcomfort, wel zullen ze in de winter iets minder warm zijn als in de zomer maar met een paar sokjes aan hebben de babyvoetjes toch een extra laag aan. Voor de zolen is er gekozen om deze uit te voeren met rubberen noppen, deze hebben super veel grip op gladde vloeren. 

Alternatieven genoeg en zeker ook een aanrader, in de zomer zal de vegan lycrastof het beste scoren vanwege maximale ademwerkende stoffen en goede grip, in de winter zullen de kunstleren babyslofjes beter scoren aangezien die de warmte wat beter vasthouden, enige nadeel is op gladde vloeren iets minder presteren. Er zijn er al veel verkocht en er zijn eigenlijk geen klachten over. Je kan rustig alle reviews bij de producten eens doorlezen en probeer het eens zouden wij zeggen. Mocht je het tijdens het uitpakken er geen goed gevoel bij hebben, geen probleem, dan ruilen we ze kosteloos om. klik hieronder voor het hele vegan assortiment.

Om je verder ook gerust te stellen, de leren materialen die wij gebruiken voor de reguliere leren babyslofjes, daar worden absoluut geen dieren voor bewust om het leven gebracht, het wordt geproduceerd van restafval en zeker niet als hoofddoel om er babyslofjes van te maken. 

Stuur je Feedback/Verbeterpunt en we belonen je!