Babyslofjes productie proces bij BabySteps

Wat komt er allemaal bij kijken vanaf het moment dat wij bestellen tot aan de ontvangst van de babyslofjes?

Naast ons bestaande assortiment, kijken we ook regelmatig naar een uitbreiding van het assortiment. Als we op basis van de actuele voorraden en de forecast hebben bepaald waar aanvulling nodig is, vullen we op een bestelformulier bij elk model de aantallen en de maten in. Dit wordt gemaild naar ons contactpersoon (export manager) van de fabriek waar wij al vanaf eind 2011 een zeer goede samenwerking mee hebben. Zodra alles door beide partijen is goedgekeurd en de betalingen afgerond zijn, kunnen we van start.

Op dat moment begint het proces, alle leerkleuren en materialen zoals suêde, elastiek en of veters worden verzameld en er wordt berekend hoeveel leer van elke kleur nodig is afhankelijk van de maten en de aantallen die zijn besteld. Vervolgens wordt er van elk model 1 leer sample uitgesneden en worden er foto's gemaakt die wij toegestuurd krijgen ter beoordeling of de kleuren goed zijn. Na akkoord van ons worden alle stukjes leer handmatig uitgesneden en worden alle stukjes die bij het model horen verzameld. 

leer sample

Eerst wordt de applicatie/print vakkundig vastgenaaid op het bovenstuk. Dit is een uiterst nauwkeurig werkje wat gedaan wordt door speciale art-workers die hierin gespecialiseerd zijn. Als de applicatie goed zit, dan wordt de zool vastgenaaid en daarna de overige stukjes zoals de achterkant met boord en elastiek. Ook komt het label van babysteps erin. Als het model klaar is, wordt deze in een mall geplaatst om een goede pasvorm te krijgen. 

mall babyslofjes

Mall voor de babyslofjes.

Zodra alles is gemaakt wordt het verstuurd per vliegtuig naar Roden, de ontvangstruimte van Fedex waarbij het pakket door diverse scans gaat en de Douane controle doet op het soort product en zij bepalen de invoerwaarde. Daarna wordt het bezorgd bij BabySteps op kantoor.

Het totale proces van bestellen tot aan levering duurt ongeveer 4 weken. Alle babyslofjes worden helemaal met de hand gemaakt en er komt geen machine (behalve de naaimachine) aan te pas. 

Elke bestelling wordt individueel door ons nog gecontroleerd op de gehele afwerking en dus mag je zeker verwachten dat je een prachtig paar slofjes ontvangt!

X
Copyright © 2023 BabySteps B.V. | BabySteps® is een officieel geregistreerd merk.